PROGRAM FOR BARN OG UNGE

PROGRAM FOR BARN OG UNGE PROGRAM FOR BARN OG UNGE

Barents Spektakel har noe for alle aldersgrupper! Pikene på Broen har med sine samarbeidspartnere laget et dedikert festivalprogram for barn og ungdom. 

Åpent festivalverksted
Lørdag & søndag 11:00-14:00, Den gamle brannstasjonen. 

Tema for årets Barents Spektakel er TRUST/TILLIT, og programmet er fullt av spennende opplevelser for de minste. Vi inviterer til åpent barneverksted med flere aktiviteter som tar utgangspunkt i festivalutstillingen. Med formidlerne Kristin Risan og Emma Gunnarsson. 

Torsketromming!
Søndag 13:00-14:00, Den gamle brannstasjonen
Med John Andrew Wilhite-Hannisdal og Maja Wilhite-Hannisdal
NB! Krever påmelding: Send e-post til ingrid@pikene.no

Visste du at torsken danser og spiller musikk? Det er ikke mange som har opplevd torskens hemmelige liv, men det kan du være med på nå! Torsken har det nemlig ikke så lett for tiden. Vi mennesker bråker så mye at fisken ikke kan høre hverandres musikk - og det må de for å kunne lage flere torskebarn. Hvis de ikke hører hverandre blir det jo ikke flere torskebarn! Hva kan vi gjøre med det? I Torsketromming inviterer vi barna med ned under vannoverflaten for å bli bedre kjent med vår venn torsken, i en installasjon hvor lyd,  video og samspill er i fokus.

Kaos Spektakel! 
Lørdag 25. februar i Barentshallen - GRATIS
Arr: Sør-Varanger kommune

13.00 - 16.00 Disko og neonparty for barn 0-12 år
14.00: Danseelever i kulturskolen opptrer
Ta gjerne på hvite/lyse klær. Vi har neon-ansiktsmaling og glowsticks. Det er lov å ta med egne effekter. Vi serverer boller og saft.

18.00 - 22.00 Ungdomsarrangement 13-18 år
18.00 - 19.30: Workshop – neonmaling. Vi har både ansiktsmaling og tøymaling.
Ta med klær du ikke er redd for, gjerne hvite/lyse klær.

19.30 - 20.15: Leo Ajkic om ungdom, rus og psykisk helse.
20.15 - 22.00: Neonparty. Vi har glowsticks, men det er lov å ta med egne effekter.
Enkel matservering og gratis skyss hjem for ungdom. 

Det blir også mulighet for andre aktiviteter i hallen (som på Åpen hall)

Ungdomsrådet
Som en del av Kaos Spektakel har ungdomsrådene i Sør-Varanger invitert ungdomsrådet i Inari til workshop for å diskutere felles utfordringer i grensekommunene. Tema for ungdomsrådsworkshopen er «ungdom og psykisk helse». Vi er så heldige å få med Leo Ajkic på workshopen både på formiddagen og på selve «spektaklet» på kvelden.

Aktiviteter for skoler og barnehager under Barents Spektakel
Vi har et variert tilbud for skole og barnehage under Barents Spektakel! Vi tilbyr alderstilpassede omvisninger og verksteder for skoleklasser og barnehager under hele festivalen. Tilbudet inneholder blant annet opplegg med formidler hvor fokuset er på festivalens tema TRUST/TILLIT og festivalen som helhet, og verksted som tar utgangspunkt i spesifikke kunstprosjekt hvor elevene arbeider sammen med kunstneren. Tilbudene varierer mellom å foregå i utstillingen eller i klasserom/barnehagen. Påmelding kreves. For mer info om tilbudet for skole og barnehage, ta kontakt med ingrid@pikene.no

 

 

 

PROGRAM FOR BARN OG UNGE
PROGRAM FOR BARN OG UNGE