ÅPNINGSKVELD

ÅPNINGSKVELD ÅPNINGSKVELD

Åpningsshow
18:00, John Savios Plass

Barents Spektakel åpner nøyaktig ett år etter Russlands fullskala invasjon av Ukraina. I en tid når broer brennes og desperate tiltak iverksettes for å stoppe verden fra å falle sammen, kan til og med én enkelt persons innsats bli den avgjørende. Linedans, ild, trekonstruksjoner, lys og skrikende sanger er nøkkelingrediensene i årets åpningsshow, som inkluderer det russiske ingeniørteateret AKHE, tyske Kletterkollektiv, det finske skrikekoret Mieskuoro Huutajat, det lokale Kirkenes-koret Crescendo og utøveren Maksim Kagin. Velkommen til det spektakulære Barents Spektakel-åpningsshowet, når én person tar den farlige turen i høyden over en absurd ikke-menneskelig mekanikk, leker med fysiske lover og tar en risiko for en bedre verden.

Offisiell åpning av festivalutstillingen
19:00, den gamle brannstasjonen

Velkommen til offisiell åpning av festivalutstillingen, som i år finner sted i den gamle brannstasjonen og på Terminal B!

Åpningssamtale: Takes on Trust
19:30, Samfundshuset

På dag to av fjorårets festival, brøt krigen ut. Årets Barents Spektakel åpner 24. februar, en dato som markerer ett år siden Russland gikk til fullskala krig i Ukraina. Dette gir et spesielt bakteppe for festivalens åpningsdag. 

Hvilken rolle spiller tillit i dagens geopolitiske landskap? Hvordan kan vi gjenoppbygge tillit, når den er brutt ned? Hvordan påvirker ulike kontekster prosessen med å bygge tillit og hva betyr dette for sivilsamfunnet og vår fremtid?

Med tema TRUST/TILLIT som en rød tråd gjennom festivalen, inviterer vi kunstnerne som på fjorårets festival presenterte prosjektet Two Sides of the River og tre kompetente gjester til å dele sine erfaringer og refleksjoner om framtida, mens det finske hylekoret Mieskuoro Huutajat står for det kulturelle innslaget og vil skrike kvelden inn. 

Velkommen til åpningssamtalen av Barents Spektakel 2023!

Panel: TBA

ÅPNINGSKVELD
ÅPNINGSKVELD